1. Hoe voeg ik een controleregel toe?

Zodra u een Uptrends account heeft aangevraagd en geactiveerd zullen wij direct beginnen met het automatisch monitoren van uw website of server. U kunt een controleregel toevoegen door in het Account setup menu te klikken op Controleregels. In het controleregel overzicht klikt u vervolgens op Controleregel toevoegen.

2. Welke protocollen worden ondersteund?

Uptrends ondersteunt HTTP, HTTPS, SMTP, POP3, ping, match, connect en DNS. Ook kunnen wij een keyword match of login monitoren. U kunt ook meerdere stappen achter elkaar monitoren zoals formulieren, bestelprocessen en interne zoekmachines. Als u een ander protocol wilt monitoren, neem dan svp contact met ons op.

3. Hoe monitor ik tekst op een web pagina?

U kunt tekst of inhoud van een webpagina monitoren als u de controleregel match selecteert. Ga naar geavanceerd en selecteer match. Dit kan een woord of zin zijn. Wanneer het woord of de zin niet gevonden worden dan wordt dit geregistreerd als een fout.

4. Hoe monitor ik een server achter een firewall?

Om een server achter een firewall te monitoren raden wij u aan om poort 80 te openen. Dit is de eenvoudigste oplossing. Onze consultants kunnen u altijd helpen met een oplossing voor uw specifieke situatie. Neem svp contact op met ons via onze contactpagina

5. Hoe monitor ik een formulier of hoe kan ik data POSTEN?

Om een formulier te testen of om data te POSTEN, dient u eerst een HTTP/HTTPS controleregel te definiëren. Ga vervolgens naar het tabblad 'Geavanceerd', selecteer POST als http methode en vul vervolgens in het veld form variabelen de form variabelen in. Plaats iedere form variabele op een nieuwe regel. Definieer een form variabele in het formaat: "variabelenaam=waarde" (voorbeeld: "username=demo"). In het algemeen dient u ook een 'match patroon' in te vullen om te testen of het formulier na het posten de juiste inhoud weergeeft. Neem kontakt op met uw webmaster of web ontwikkelaar voor meer informatie over de naamgeving van de form variabelen in uw specifieke situatie.

6. Hoe stop ik een controleregel?

U kunt eenvoudig een controleregel stoppen als u gaat naar de controleregel overzicht pagina en klikt op controleregel uitzetten. U kunt ook gaan naar account instellingen, selecteer controleregels en aanpassen controleregel. Hier kunt tevens de controleregel verwijderen.

7. Kan ik mijn website of server elke minuut monitoren?

Ja, 1 minuut monitoring is mogelijk, echter bieden wij dit niet als keuze aan in de verschillende Uptrends versies. Neemt u contact met ons op als u hierin geïnteresseerd bent.

8. Een SOAP web service controleregel instellen

Voor een SOAP web service, roep je typischerwijs een method aan van de web service, door input data te posten in de vorm van een SOAP envelope (zie hieronder), om vervolgens (optioneel) te verifiëren dat de response correct is. Om een SOAP web service te configureren, moet u de volgende stappen doen afhankelijk van uw specifieke situatie:

1. Ga naar de algemene tab van uw controleregel instellingen en selecteer als controleregel type Webservice HTTP of Webservice HTTPS. Gebruik de 'Webservice' controleregel om er zeker van te zijn dat wij Content-Type: text/xml gebruiken wanneer wij het verzoek naar uw server sturen. Omdat SOAP envelopes in XML formaat zijn, zou dit moeten werken voor de meeste web services.

2. Op de geavanceerde tab, stel de HTTP methode in op 'POST'.

3. Specificeer uw SOAP request (de gehele SOAP envelope) in de Post Data veld.

Dit ziet er normaal gesproken als volgt uit:

... Message information goes here ...

4. Uw web server verwacht waarschijnlijk een SOAPAction HTTP header, deze moet dan uw server vertellen welke methode webservice zou moeten uitvoeren. In de HTTP headers veld, specificeer de header in het volgende formaat:

SOAPAction: http://mywebservice.example.com/MyServiceMethod

- Als uw web server een ander content type verwacht, kunt het specificeren met een ander Content-Type in the HTTP headers veld, bijvoorbeeld:

Content-Type: application/xml

5. Het is waarschijnlijk nuttig om te controleren met welke content uw webservice terugkomt en of dit ook is die u ook verwacht. U kunt ook ook kijken naar een stuk specifieke content door dit te specificeren in de Pagina content match veld bij alert condities tab. Wij zullen dan naar deze content kijken in de  HTTP response.