Deze pagina legt uit wat een transactie is, en geeft simpele stap-voor-stap instructies over hoe de Transactie Recorder extensie te downloaden en installeren is, en hoe uw eerste transactie kan opgenomen worden.

Wat is een transactie?

Een transactie is een proces dat bestaat uit één of meerdere stappen en uw interacties met een website representeert. Gebruikelijke transactie types zijn o.a.: login formulieren, zoekfuncties, winkelmandjes (e-Commerce systemen) en andere formulieren.

De Transactie Recorder neemt uw interacties met elementen binnen een pagina op en gebruikt deze om een echte gebruiker te simuleren die door uw transactie heen navigeert, in een echte browser.

Een transactie opnemen

1Installeren van de Recorder

Om de Transactie Recorder te gebruiken moet u de Google Chrome browser geïnstalleerd hebben.

a. Chrome Web Store
Ga in uw Google Chrome browser naar de Uptrends Extensie in de Chrome Web Store.

b. Installeer de Uptrends Chrome Extensie
Wanneer u in de Chrome Web Store bent, klik "Toevoegen aan Chrome". U wordt dan gevraagd om te bevestigen of u de Transactie Recorder wilt installeren. Klik op "Toevoegen".

2Uw transactie opnemen

a. Start de Recorder
Om de Transactie Recorder te starten klikt u op het blauwe Uptrends logo in de Chrome taakbalk. Er opent een pop-up venster. Notitie: U heeft een Uptrends account nodig (er is een gratis proefversie beschikbaar) voordat u een transactie kunt uploaden.

b. Start het opnemen
Wanneer u klaar bent om uw transactie op te nemen klikt u op "Start Recording". Een nieuw Chrome venster opent zich. Alle acties in dit venster worden automatisch opgenomen als onderdeel van uw transactie, en elke transactie stap is zichtbaar in het pop-up venster van de Transactie Recorder.

Om een Content Controle toe te voegen, klikt u op de "Add Content Check" knop in het pop-up venster van de Transactie Recorder. U wordt dan gevraagd om de tekst toe te voegen die u wilt verifiëren als onderdeel van uw transactie. Wanneer u tevreden bent, klikt u op "Save".

c. Stop het opnemen
Als u klaar bent met het opnemen van de transactie stappen klikt u op "Stop Recording". U heeft dan de mogelijkheid om de transactie te vervolgen door te klikken op "Resume Recording", de transactie stappen te verwijderen met "Clear Recording, of de transactie te uploaden met "Upload Recording".

d. Uploaden
Wanneer u tevreden bent met uw opgenomen transactie klikt u op "Upload Recording". U wordt dan gevraagd om beveiligd in te loggen in uw Uptrends account. Wanneer u succesvol bent ingelogd, vraagt de Transactie Recorder om de opname details. Deze details worden zichtbaar in uw account, nadat u klikt op "Start Upload".

3Beoordeling & Activatie

Wanneer de transactie succesvol is geupload naar uw Uptrends account, zal de transactie in "Review" status worden gehouden voor 24-48 uur. Wanneer uw transactie ter beoordeling ligt, zullen onze support engineers de transactie evalueren om er zeker van te zijn dat uw transactie stappen stabiel en veilig zijn. Er wordt geen data verzameld totdat uw transactie is goedgekeurd en succesvol getest.

4Bekijk de resultaten

Om de status van uw transacties te bekijken logt u in in uw account en navigeert u naar het "Controleregel Status" dashboard in het "Controleregels" menu. U kunt ook zien of onze support engineers aanvullende vragen of notities hebben toegevoegd in het ticket dat is aangemaakt toen u de transactie heeft geupload. Dit ticket vindt u onder "Uw Support Tickets" in het "Support" menu.

Probleemoplossing bij transacties

Waarom kan een transactie uit meer dan één controleregel bestaan?

Een transactie kan uit meerdere controleregels bestaan, omdat tijdens een transactie meerdere web pagina's geladen worden, en wij rekenen een controleregel voor elke web pagina. Het invullen van bijvoorbeeld een invoerveld in een formulier zal u geen extra controleregels kosten, omdat de transactie zich nog steeds in dezelfde web pagina bevind.

Is het mogelijk om te zoeken naar bepaalde dynamische sleutelwoorden binnen een website?

Ja, dit is mogelijk. U kunt deze functie gebruiken om bijvoorbeeld te controleren of een bepaalde web pagina uit nieuwe informatie bestaat. Onze transactie consultants kunnen u helpen met het opzetten hiervan.

Kan een transactie een datum afhankelijke waarde invullen in een tekst veld?

Ja, het is mogelijk om de transactie een tekstveld in te laten vullen (bijvoorbeeld de datum van vandaag, de datum van vandaag tot en met 30 dagen erna, de huidige tijd min 2 uur, etc.) Onze transactie consultants kunnen u helpen om dit in te stellen.

Nog steeds problemen bij het instellen van uw transacties?

Onze support engineers staan voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen. Wanneer u een support ticket aanmaakt, nemen we zo snel mogelijk contact met u up.

Uptrends berekent geen kosten voor extra hulp bij het instellen van uw transacties.