Als Uptrends een fout detecteert gedurende een test, kunt u verschillende fout codes tegen komen, afhankelijk van het type probleem. Deze pagina geeft een uitleg van de meest voorkomende fout codes.

• Error code 1000: DNS Lookup Error

De server van ons controlestation was niet in staat om uw domeinnaam te matchen met een IP-adres met behulp van de geconfigureerde DNS (Domain Name System)-servers. Dit kan duiden op een probleem in de DNS-records van uw domein en/of een probleem bij de hosting provider of domeinnaam provider die de DNS voor uw domein beheren.

• Error code 2000: TCP Connection Failed

Dit geeft aan dat de server van ons controlestation niet in staat was om een verbinding naar uw website te maken. Dit is een test op het laagste niveau, welke probeert om een verbinding met de TCP-poort te maken. Dit wordt meestal veroorzaakt door een probleem in de infrastructuur tussen de test server en uw website. Als deze fout vaker voorkomt op verschillende controlestations, geeft dit meestal een probleem aan dat zich voordoet bij uw hosting provider.

• Error code 3002: HTTP Connect Failure

De browser simulator op de server van ons controlestation was niet in staat om verbinding te maken met uw website. Dit geeft meestal een soort van probleem met de infrastructuur aan tussen de test server en uw website.

• Error code 3006: HTTP Name Resolution Failure

De browser op het controlestation was niet in staat om de domeinnaam te vertalen naar een ip-adres. Dit geeft een fout aan in de DNS server van uw domein of het ip-adres van uw website reageert niet.

• Error code 3009: HTTP protocol error

Dit impliceert een communicatie fout op het HTTP niveau, tussen het controlestation en de website. Dit is meestal een probleem met de website op de website server. Extra informatie over de fout wordt weergegeven in de 'HTTP error' sectie van de fout. Dit bevat de daadwerkelijke fout respons van de webserver, bijvoorbeeld '500 Internal Server Error' geeft een fout weer in de webserver.

• Error code 3011: HTTP Receive Failure

Dit geeft een fout aan tijdens het downloaden van de HTTP respons van uw website. Normaliter geeft dit een probleem weer met de website op de website server.

• Error code 3016: HTTP Send Failure

Dit impliceert dat de server van het controlestation zijn verzoek naar de server van uw website niet kon voltooien. Dit geeft meestal een probleem weer met de website op de website server.

• Error code 3031: HTTP Match Pattern No Match

Het match pattern dat u heeft ingevoerd in de geavanceerde instellingen is niet gevonden. Uw website gaf wel HTML terug maar de content was niet als verwacht. Dit geeft meestal een website applicatie probleem weer.

• Error code 3033: HTTP Receive timeout

Dit geeft aan dat de server van het controlestation aan het wachten was op de respons van uw website en een timeout genereerde. Dit geeft een probleem weer tussen de website en de server.

• Error code 5102: FTP No Response

Er kwam geen respons van de FTP server gedurende de FTP test.

• Error code 5401: DNS TestARecordNotFound

Er is  geen A record gevonden. De domeinnaam die was ingevuld in het veld “Test value” was niet gevonden of komt niet overeen met het verwachte resultaat.

• Error code 5402: DNS TestCNAMERecordNotFound

Er is geen CNAME record gevonden. De domeinnaam die was ingevuld in het veld “Test value” was niet gevonden of komt niet overeen met het verwachte resultaat.

• Error code 5403: DNS TestMXRecordNotFound

Er is geen MX record gevonden. De domeinnaam die was ingevuld in het veld “Test value” was niet gevonden of komt niet overeen met het verwachte resultaat.

• Error code 5404: DNS TestNSRecordNotFound

Er is geen NS record gevonden. De ns domeinnaam die was ingevuld in het veld “Test value” was niet gevonden of komt niet overeen met het verwachte resultaat.

• Error code 5405: DNS TestTXTRecordNotFound

Er is geen TXT record gevonden. De domeinnaam die was ingevuld in het veld “Test value” was niet gevonden of komt niet overeen met het verwachte resultaat.

• Error code 5406: DNS TestSOARecordNotFound

Er is geen SOA record gevonden. De domeinnaam die was ingevuld in het veld “Test value” was niet gevonden of komt niet overeen met het verwachte resultaat.

• Error code 5407: DNS TestUnexpectedResult

Tijdens het uitvoeren van de DNS controleregel en het contact maken met de DNS server heeft een onverwachte fout voorgedaan.

• Error code 5490: DNS TestErrorConnectingToDnsServer

Niet in staat om te verbinden met de DNS Server.